240706 Om je vingers bij af te likken

Daar was het dan eindelijk: het Rariteitenkabinet Wilders 0.0 presenteerde zich voor de eerste keer in een driedaags festival

En het moet worden gezegd, het was het wachten waard! Wat een spetterende show, wat een uitgekiende cast, welk een voortreffelijke crew.

Om te beginnen het Tableau de la troupe. De mannen in oogstrelend grijs, de vrouwen in oogverblindende creaties vol subtiele verwijzingen. Ik zag Cinderella voorbijkomen, zuster Ursula, Sneeuwwitje… afijn, het hield niet op.

En daarna begon het Programma waarvan de onderdelen steeds bekwaam werden ingeleid door de directeur.

Hoogtepunt was zonder enige twijfel het optreden van The Fury Sisters. Drie vrouwelijke clowns is voor zieke kinderen misschien heel gewoon maar in de publieke sector zie je het niet vaak. Dus dat was smullen geblazen.

Wij kennen natuurlijk allemaal onze grote clowns Buziau en Toon Hermans. Beide meesters ontlenen hun naam en faam aan goed-getimede manipulaties met hoofddeksels. Hetzelfde geldt overigens voor de beste clown-aller-tijden, de Rus Oleg Popov.

The Fury Sisters hebben daar goed naar gekeken en zij kwamen met een werkelijk verbluffende variant. Hun act betrof geen hoed maar een hoofddoek. Zulk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen beperkingen maar de Sisters waren onovertroffen in het uitbuiten van de schaarse mogelijkheden. 

Voor herhaling vatbaar.